NOAPTEA MUZEELOR: Cimitirul Bellu, lider absolut

0
145

Noaptea Muzeelor 2017 a adus, sâmbătă, în Bucureşti, 18.000 de vizitatori la Cimitirul Bellu, 14.110 de vizitatori la Muzeul de Geologie şi 13.000 la Muzeul Municipiului Bucureşti, transmite News.ro

Programul serii în Cimitirul Bellu a început la ora 19.00 cu un tur ghidat şi a cuprins recitaluri de jazz şi muzică clasică şi un spectacol de teatru. Până la miezul nopţii, au fost organizate tururi ghidate ale cimitirului şi se a fost vizitată expoziţia ”Simboluri – Istorii ale vieţii culturale”. Începând cu ora 21.00, a fost programat filmul documentar ”Titu Maiorescu şi apogeul literaturii române”, urmat la ora 21.30 de un recital de muzică instrumentală al cvartetului Cromatic.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român a fost vizitat de 3.100 de persoane, care au văzut ”Muzeu (In)vizibil”, o expoziţie originală din Sala Foier. Expoziţia permanentă este închisă din cauza lucrărilor de consolidare. Două expoziţii care au fost organizate sunt dedicate ţinutului Buzăului şi obiectelor de patrimoniu din muzeu, înregistrate cu numărul de inventar 111. O altă expoziţie, ”In Fire”, semnată de Victoria Zidaru, a fost prezentată în avanpremieră.

Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti i-au trecut pragul 1.750 de vizitatori de Noaptea Muzeelor, cu 250 mai mult decât anul trecut. Copiii au realizat hărţi cu mirodenii, precum şi busole în curtea muzeului. În paralel, au fost programate concerte de chitară clasică şi jazz.