spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeNikita Mihalkov: Cinematografia europeană și americană și-au pierdut măreția, iar premiile din...

Nikita Mihalkov: Cinematografia europeană și americană și-au pierdut măreția, iar premiile din industria filmlui s-au transformat în evenimente cinematografice dinainte cenzurate cu cerințele comitetelor regionale de partid

-

Cinematografia europeană și americană și-au pierdut măreția, iar premiile din industria filmlui s-au transformat în evenimente cinematografice dinainte cenzurate cu cerințele comitetelor regionale de partid, a declarat cineastul rus Nikita Mihalkov într-un interviu pentru postul de televiziune Moskva 24.

Mihalkov a estimat că festivalurile de film de la Cannes și Veneția, precum și Oscarurile, și-au pierdut din însemnătate. În opinia actorului, cinematografia occidentală se dezvoltă din punct de vedere tehnologic, dar nu mai are acea măreție care era în filmele anilor ’70 sau din perioada Marii Depresii.

- Advertisement -

În plus, regizorul consideră că țările occidentale au „băgat în umbră” cinematografia altor țări, precum cea a Iranului, Chinei, Coreei.

„La modul general vorbind voi spune un lucru groaznic, dar cu toată puterea ei tehnologică, cinematografia americană a murit. Nu mai sunt anii ’70 ai măreței cinematografii americane sau a acelei cinematografii din vremurile Marii Depresii”, a spus Nikita Mihailkov.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img