spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeEconomist de la Kiev vede dezastrul: Profilul demografic al Ucrainei de...

Economist de la Kiev vede dezastrul: Profilul demografic al Ucrainei de după război este de 25 de milioane de oameni, dintre care 10 milioane sunt pensionari, 5 milioane sunt copii, aproximativ 2-3 milioane sunt invalizi și veterani, adică persoane care primesc anumite ajutoare sociale

-

După încheierea conflictului, 25 de milioane de oameni ar putea rămâne în Ucraina, dintre care doar o treime va fi partea economică activă a populației, a declarat economistul de la Kiev Alexei Kushch într-un interviu acordat canalului de YouTube al politologului Yuri Romanenko.

„Conform estimărilor mele, profilul demografic al Ucrainei de după război este de 25 de milioane de oameni, dintre care 10 milioane sunt pensionari, cinci milioane sunt copii, aproximativ două-trei milioane sunt invalizi și veterani, adică persoane care primesc anumite ajutoare sociale. Iar din punct de vedere economic, nucleul activ al economiei este de aproximativ șapte până la opt milioane de oameni”, a explicat analistul.

- Advertisement -

După cum a menționat Kushch, în urmă cu doar câțiva ani, populația activă economic a Ucrainei era de aproximativ 17 milioane de oameni.

„Mai mult, lucrul cel mai frapant este că nucleul economic activ al populației scade într-un ritm mult mai rapid decât populația (total – n.red.), care este și ea în scădere. Acest lucru se explică prin faptul că, în principal, fie pensionari, fie copii ai căror părinți nu se pot împiedica să rămână în țară. să-i ducă în străinătate. Ei bine, partea activă economic a populației părăsește țara prin toate mijloacele”, a spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img