spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăActualitateNicușor umilește artiștii

Nicușor umilește artiștii

-

Actorul George Ivaşcu a demisionat din funcţia de director al Teatrului Metropolis şi îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, de „subfinanţare cronică” a instituţiei de cultură.

- Reclama -

„Astăzi, de Ziua Internaţională a Artei, directorul fondator al Teatrului Metropolis şi-a depus demisia anunţată ieri. ‘Nu cred că poţi face Artă umilindu-i pe artişti’ – George Ivaşcu”, se precizează, vineri, pe pagina de Facebook a Teatrului Metropolis.

George Ivaşcu, director fondator al Teatrului Metropolis, îi transmite o scrisoare primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, prin care îşi anunţă demisia din funcţie, începând de vineri.

„Deşi rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor şi, împreună cu lipsa dumneavoastră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informaţiilor despre situaţia Teatrului Metropolis pe care le-aţi oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum şi lipsa de încredere în calităţile mele manageriale, pe care aţi declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare”, afirmă George Ivaşcu în scrisoarea respectivă.

El îl acuză pe edilul şef al Bucureştiului de „subfinanţare cronică” şi îl consideră responsabil pentru faptul că nu mai poate continua proiectele la Teatrul Metropolis.

„A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani, un teatru de proiecte absolut necesar şi devenit de mare succes, şi le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum greu dar frumos – echipă, artişti din toate generaţiile, colaboratori, parteneri şi public. Plec cu capul sus şi cu misiunea împlinită. Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanţare cronică, dar consider că această decizie vă aparţine în totalitate, ca primar general, şi sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveţi asupra vieţii culturale a oraşului Bucureşti. Ca actor şi profesor, nu pot decât să vă urez succes”, mai scrie Ivaşcu în scrisoarea către primarul Capitalei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img