spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăSocialNicușor Dan are probleme cu închiderea companiilor municipale

Nicușor Dan are probleme cu închiderea companiilor municipale

-

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri seara, că există în acest moment un „obstacol tehnic” la închiderea companiilor municipale şi anume faptul că nu există bani pentru stingerea datoriilor pe care aceste companii le înregistrează.

- Reclama -

„Mai avem o problemă tehnică pentru a le desfiinţa, faptul că nu avem un flux de bani, după cum ştiţi, cea mai mare problemă pe care am întâmpinat-o în mandatul ăsta de primar a fost că am găsit o datorie curentă de 2,5 miliarde lei, bani pe care teoretic ar trebui să îi plătim pe loc”, a spus Nicuşor Dan la Digi24.

Întrebat ce a generat datoria, edilul a enumerat cauzele care au dus la crearea acesteia şi a explicat şi motivul pentru care companiile municipale nu pot fi închise imediat.

„Din companii, din festivaluri, dintr-o dimensionare nerezonabilă a bugetului, din prognozarea unor venituri care se ştia că nu pot fi făcute – în felul ăsta s-a ajuns la datoria asta. Neavând bani ca să putem să stingem toate datoriile… foarte simplist: ca să închizi o companie, trebuie să îi plăteşti datoriile, să-i pui deoparte oamenii, să vezi care sunt obiectele de inventar şi în momentul ăla s-a terminat. Noi nu avem în momentul de faţă fluxul de bani ca să le putem stinge datoriile şi să le putem aduce la zero. Ăsta este obstacolul tehnic pe care îl întâmpinăm ca să închidem”, a precizat Nicuşor Dan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img