spot_img
25.8 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriNicolae în stradă în Elveția în fața casei Regelui Mihai: Este cineva...

Nicolae în stradă în Elveția în fața casei Regelui Mihai: Este cineva în casă. Am văzut secretarul Regelui şi a zis că nu are voie să lase pe cineva

-

Incident neplăcut la Aubonne, localitatea în care regele Mihai s-a retras complet din viaţa publică şi se confruntă cu grea suferinţă. Familia Regală a emis un comunicat în care susţine că nepotul Nicolae ar fi încercat să intre cu forţa în casă.La rândul său, Nicolae susţine că tot ce a făcut a fost să sune la uşă şi să roage frumos personalul să-l lase să-şi viziteze bunicul, de ziua onomastică, Sfinţii Mihail şi Gavriil.

- Reclama -

Mă întristează profund și nu înțeleg agresivitatea CR de a face tot posibilul de a ma împiedica să îmi văd bunicul și de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile pentru că așa se cuvine și asa este creștinește.”, a scris Nicolae pe contul său de Facebook.

Cătălin Radu Tănase, corespondentul Ştirilor ProTV în Elveţia, a stat de vorbă cu Nicolae, după incidentul de la reşedinţa:

Nicolae: Ieri am venit, am venit direct din avion şi am încercat să-l văd pe bunicul meu. Din păcate n-am putut.

Cătălin Radu TanaseCine v-a oprit?

Nicolae: Nu ştiu. Este cineva în casă. Am văzut secretarul Regelui şi a zis că nu are voie să lase pe cineva şi un alt om a zis acelaşi lucru.

Cătălin Radu TanaseDar sunteţi nepotul Majestăţii sale, toată lumea va cunoaşte.

NicolaeVin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu şi doar vreau să-l văd până la urmă. Atât. Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aş dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată.

Cătălin Radu Tanase: E ziua Majestăţii sale, onomastică. E Mihai, dumneavoastră sunteţi Mihai. Vreţi să ajungeţi să-i spuneţi la mulţi ani bunicului

Nicolae: Bineînţeles că vreau să-i zic La mulţi ani şi la toată lumea care poartă numele Mihai, la mulţi ani vă doresc, multă sănătate şi numai bine. Şi aş dori să zic la fel bunicului meu, fata în faţă.

Cătălin Radu Tanase: Însă cei din jurul domniei sale nu v-au permis accesul…

Nicolae: N-am avut de doi ani de zile, cred că azi este a 6 -a, a 7-a încercare.

Cătălin Radu Tanase: Principesa Margareta, mătuşa dumneavoastră, v-a dat vreo explicaţie de-a lungul celor 2 ani pentru care nu va lăsa să vă apropiaţi de Majestatea Sa?

Nicolae: Niciodată nu am primit o explicaţie. A fost chiar aşa: “Nu se poate.” Niciodată nu am avut o explicaţie pentru ce s-a întâmplat în august 2015, decizia care a fost luată.

Cătălin Radu Tanase: Nici atunci nu v-au spus?

Nicolae: Nu, niciodată nu am zis din partea mea ce s-a întâmplat, am auzit mai multe zvonuri şi n-am putut să zic partea mea, până la urmă.

Cătălin Radu TanaseŞi nu v-aţi întâlnit cu Majestatea Sa de-acum doi ani , să-l întrebaţi ce s-a întâmplat.

Nicolae: Da, odată a fost când bunica mea îşi sărbătorea ziua ei şi am venit, am avut o conversaţie foarte plăcută cu el despre avioane.

Cătălin Radu Tanase: Nu v-a reproşat nimic, nu v-a spus ce s-a întâmplat cu retragerea titlului de Alteţa Regală?

Nicolae: A fost o conversaţie foarte vagă despre asta. M-a întrebat ce fac în România, cum este în România şi atât.

″În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale.

Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri.

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-și facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală și că vor lua în discuție la instituția lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege.

Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană”, este comunicatul emis de Casa Regala a Romaniei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...