spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeNicolae Ciucă: 2,7 mld euro virați României. Miniștrii PNL care au avut...

Nicolae Ciucă: 2,7 mld euro virați României. Miniștrii PNL care au avut de realizat țintele și jaloanele necesare din PNRR și-au îndeplinit cu succes misiunea

-

Comisia Europeană a virat astăzi României peste 2,7 miliarde euro, conform cererii II de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență. Guvernul condus de Nicolae Ciucă a reușit să depună cererea printre primele țări din Europa, încă din luna decembrie a anului trecut.
Prin acest instrument, România a primit până la această oră aproape 10 miliarde euro.
“Miniștrii PNL care au avut de realizat țintele și jaloanele necesare și-au îndeplinit cu succes misiunea. PNRR contractat de România este unul complex, iar numai pentru această cerere de plată au fost depuse, în total, peste 3000 de documente”, a transmis Nicolae Ciucă.
Fostul premier a subliniat că banii din PNRR, fondurile europene de coeziune și noua sursă financiară din programul REPowerEU vor impulsiona modernizarea țării și ne vor proteja de șocurile economice externe. Ciucă este de părere că cheltuirea chibzuită a banilor de la Bruxelles se va vedea în stabilitatea bugetului, urmând să aibă un efect multiplicator, care va duce la îmbunătățirea calității vieții fiecăruia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img