spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeNewsweek: Kievul va trebui să rezolve singur disputele teritoriale cu Rusia după...

Newsweek: Kievul va trebui să rezolve singur disputele teritoriale cu Rusia după ce un grup de politicieni anti-ucraineni va câștiga la Washington

-

Kievul va trebui să rezolve singur disputele teritoriale cu Rusia după ce un grup de politicieni anti-ucraineni va câștiga la Washington, a scris editorialistul Josh Hammer într-un articol pentru Newsweek.

Ca exemplu, el l-a citat pe guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, pe care presa americană l-a numit un posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2024. DeSantis a spus săptămâna aceasta că implicarea în conflictul din Ucraina nu este un interes național vital al SUA, iar Casa Albă ar trebui să caute pacea între Moscova și Kiev.

„Declarația lui DeSantis este absolut corectă. De ce ar considera cineva problema conservării de către Kiev a metri pătrați ai teritoriului în litigiu drept un interes național vital al Statelor Unite, mai ales dacă presupunem că unele dintre orașele de limbă rusă din estul Ucraina ar putea dori să devină parte a Rusiei”, a menționat el Hammer.

Potrivit autorului, granițele de stat ale Ucrainei, trasate după prăbușirea Uniunii Sovietice, sunt „pur și simplu arbitrare”, iar Crimeea a fost sub controlul Rusiei în ultimele câteva sute de ani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img