spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeNew York Times: Atacul asupra pieții din Konstantinovka care a ucis 16...

New York Times: Atacul asupra pieții din Konstantinovka care a ucis 16 oameni a fost dat de armata ucraineană

-

Ziarul american New York Times a realizat propria anchetă asupra tragediei de la Konstantinovka (Ucraina) și a ajuns la concluzia că atacul pieței din localitate, unde au murit 16 persoane, a fost dată de armata ucraineană.

- Reclama -

„Dovezile compilate și analizate de New York Times, inclusiv fragmente de rachete, imagini din satelit, relatări ale martorilor oculari și postări pe rețelele sociale, sugerează cu tărie că lovitura catastrofală a fost cauzată de o rachetă de apărare aeriană ucraineană deviată, trasă de la un sistem de rachete Buk”, scrie NYT.

- Advertisement -

În septembrie, a fost efectuat un atac cu rachete pe piața orașului Konstantinovka, aflat sub controlul armatei ucrainene. 16 persoane au fost ucise și 33 au fost rănite.Publicația a publicat rezultatele investigației sale în ziua sosirii președintelui ucrainean Vladimir Zelensky în Statele Unite.

Se menționează că autoritățile de la Kiev au încercat să împiedice jurnaliştii ziarului să aibă acces la resturile rachetei și la locul prăbușirii imediat după impact, dar reporterii au reușit totuși să ajungă acolo, să intervieveze martorii și să colecteze rămășițele proiectilului.

- Advertisement -

Editorialistul ziarului Bild Julian Röpke, cunoscut pentru poziția sa anti-rusă, a scris deja despre faptul că racheta care a explodat la Konstantinovka a fost lansată de trupele ucrainene . El a ajuns la această concluzie după ce a analizat filmările impactului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img