spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeNew York Times: Agențiile de informații americane cred că anumite părți ale...

New York Times: Agențiile de informații americane cred că anumite părți ale guvernului ucrainean au autorizat atacul cu mașină-bombă care a ucis-o Daria Dugina

-

Agențiile de informații ale Statelor Unite cred că anumite părți ale guvernului ucrainean au autorizat atacul cu mașină-bombă de lângă Moscova din august, care a ucis-o Daria Dugina, fiica unui naționalist rus proeminent, un element al unei campanii secrete despre care oficialii americani se tem că ar putea extinde conflictu, dezvăluie New York Times.

- Reclama -

Statele Unite nu au luat parte la atac, fie prin furnizarea de informații sau alte asistențe, au spus oficialii. Oficialii americani au mai spus că nu au fost la curent cu operațiunea din timp și s-ar fi opus uciderii dacă ar fi fost consultați. Ulterior, oficialii americani i-au avertizat pe oficialii ucraineni cu privire la asasinat, au spus ei.Evaluarea strânsă a complicității ucrainene, care nu a fost raportată anterior, a fost împărtășită în cadrul guvernului SUA săptămâna trecută. Ucraina a negat implicarea în asasinat imediat după atac, iar înalții oficiali au repetat acele negături când au fost întrebați despre evaluarea serviciilor de informații americane, mai scrie NYT.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img