spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
Acasă#IerusalimIsraelNetanyahu, vizită de o săptămână în SUA

Netanyahu, vizită de o săptămână în SUA

-

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, se află în vizită oficială în SUA. Este a doua întâlnire la Casa Albă cu Donald Trump şi a cincea dintre cei doi de când preşedintele american şi-a început mandatul.

- Reclama -

În primul rând, premierul israelian îi va mulţumi personal preşedintelui american, Donald Trump, pentru decizia istorică de a muta ambasada SUA în Ierusalim în Ziua Independenţei de stat a Israelului. Presa comentează că Netanyahu ar dori să-l invite pe Donald Trump în Israel cu această ocazie. Netanyahu intenţionează să discute o serie de probleme legate de Iran: agresiunea regimului de la Teheran, aspiraţiile sale nucleare şi activităţile iraniene în Orientul Mijlociu. Este nevoie să fie respinsă această agresiune şi e un obiectiv comun cu ţările din regiune – a mai spus Netanyahu. Israelul şi SUA şi-au exprimat opoziţia faţă de acordul nuclear negociat cu Teheranul în 2015 şi care ar trebui modificat, transmite RRA.

Netanyahu a declarat că vizita în SUA este în numele tuturor cetăţenilor Israelului, pentru a atinge trei obiective: securitatea, pacea şi prosperitatea economică a Israelului. Vizita premierul în SUA durează aproape o săptămână. El va participa la conferinţa anuală AIPAC, principalul grup proisraelian din SUA. Premierul este aşteptat şi la Clubul Economic al Washingtonului. De asemenea, va participa la ceremonia consacrată celei de-a 30-a aniversări a eliberării lui Natan Sharansky, în prezent în fruntea Agenţiei Evreieşti.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...