spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeNetanyahu, nouă vizită la Moscova

Netanyahu, nouă vizită la Moscova

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a indicat că va merge săptămâna viitoare la Moscova pentru a discuta cu preşedintele Vladimir Putin despre prezenţa Iranului în Siria, relatează duminică agenţia Xinhua.

Netanyahu a efectuat mai multe vizite la Moscova în ultimul timp.

- Advertisement -

Exprimându-se la începutul reuniunii săptămânale a cabinetului, Netanyahu a afirmat că Israelul ”nu va tolera o consolidare militară a Iranului şi a reprezentanţilor săi în vreo regiune din Siria”.

Liderul israelian a precizat că ‘‘va cere de asemenea ca Siria, precum şi armata sa, să respecte strict acordul de dezangajare”, referindu-se la armistiţiul semnat între Israel şi Siria în contextul războiului arabo-israelian din 1973.

- Advertisement -

Vizita de o zi a lui Netanyahu la Moscova face parte din politica de coordonare în materie de securitate între Israel şi Rusia în legătură cu acţiunile lor în Siria. ”Ne întâlnim din când în când pentru a asigura coordonarea în domeniul securităţii şi pentru a discuta, desigur, despre evoluţiile din regiune”, a declarat Netanyahu.

Precedenta întâlnire dintre Netanyahu şi Putin a avut loc în mai la Moscova. Netanyahu a afirmat recent că, în cursul discuţiilor, preşedintele rus a fost de acord că Iranul nu ar trebui să deţină baze militare în Siria.

Oficial, Israelul afirmă că nu este parte în războiul din Siria, dar a întreprins mai multe atacuri sângeroase în ţara vecină, susţinând că ele au avut drept scop să împiedice Iranul de a-şi stabili o prezenţă militară în Siria sau de a opri convoaie cu arme destinate Hezbollahului, miliţie libaneză susţinută de către Iran.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img