spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăAnalizeNetanyahu: Israelul se coordonează cu Rusia

Netanyahu: Israelul se coordonează cu Rusia

-

Israelul îşi coordonează cu Rusia eforturile de a bloca transferurile de armament din Iran şi Siria spre organizaţia şiită libaneză Hezbollah, pentru a evita incidente armate pe teritoriul sirian, afirmă premierul israelian, Benjamin Netanyahu, citat de site-ul YnetNews.com.

- Reclama -

Benjamin Netanyahu a declarat că a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre războiul civil din Siria.

„Am mers la Moscova şi i-am spus lui Vladimir Putin următoarele lucruri: «Noi depunem eforturi în Siria pentru a împiedica transferul unor arme foarte periculoase de către Iran, pe teritoriul sirian, spre mişcarea Hezbollah, în Liban; voi continua să ordon operaţiuni militare pentru blocarea acestor transferuri». I-am spus lui Vladimir Putin că sunt două opţiuni: fie coordonăm acţiunile armatelor noastre pentru a nu exista incidente armate, fie vor apărea incidente. Am fost de acord. Cel mai important lucru este să evităm incidentele, iar până acum am reuşit”, a afirmat Benjamin Netanyahu într-un interviu acordat postului tv Israel Plus.

Săptămâna trecută, un bombardament a vizat un depozit de armament al mişcării şiite Hezbollah situat în apropierea Aeroportului internaţional din Damasc. Atacul a fost atribuit Israelului de regimul Bashar al-Assad. Armata israeliană a refuzat să facă vreun comentariu pe tema acestui bombardament.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...