spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăExterneNetanyahu cere ONU desființarea agenției pentru ajutorarea refugiaților palestinieni

Netanyahu cere ONU desființarea agenției pentru ajutorarea refugiaților palestinieni

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut duminică ONU să desființeze UNRWA, agenția sa pentru ajutorarea refugiaților palestinieni, pe care el o acuză că este una anti-israeliană, anunță un comunicat al biroului său de presă, informează AFP conform Agerpres.

Netanyahu a precizat că a prezentat această propunere în timpul vizitei întreprinse săptămâna trecută, în Israel, de către reprezentanta SUA la ONU, Nikki Haley, care a acuzat inclusiv Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, cu sediul la Geneva, de atitudine părtinitoare împotriva Israelului.

- Advertisement -

„I-am spus că a venit momentul ca ONU să reconsidere menținerea UNRWA”, se mai spune în comunicat.

Potrivit lui Netanyahu, în timp ce milioane de alți refugiați din întreaga lume se află în grija Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), palestinienii sunt singurii care dispun de o agenție doar pentru ei.

- Advertisement -

„În cadrul UNRWA există o puternică ostilitate față de Israel”, a mai spus premierul israelian în timpul reuniunii săptămânale a guvernului său.

Purtătorul de cuvânt al UNRWA, Chris Gunness, a reacționat, afirmând că viitorul agenției nu poate fi decis în mod unilateral.

Acest organism gestionează sutele de școli care primesc copii palestinieni în Fâșia Gaza, în Cisiordania ocupată și în Ierusalimul de Est anexat, precum și în Liban, Iordania și în Siria. UNRWA distribuie ajutoare și a deschis centre de învățământ, dispensare și oferă servicii sociale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img