Nervozitate în Spania după ce UK a anunțat că îi bagă în izolare pe britanicii care se întorc din vacanța în regatul iberic

0
48

Spania a susţinut duminică faptul că rămâne o destinaţie turistică sigură, în pofida creşterii semnificative a numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus care a determinat Marea Britanie să restabilească măsura izolării la domiciliu pentru persoanele revenite de pe teritoriul spaniol, în mare parte turişti, relatează AFP și Agerpres.

”Spania este o ţară sigură. La fel ca alte ţări europene, Spania are noi focare. Nu este ceva neobişnuit. Cel mai important este că Spania depune mari eforturi pentru a controla focarele”, a declarat în faţa presei ministrul spaniol de externe Arancha Gonzalez Laya.

A doua destinaţie turistică mondială după Franţa, Spania speră să poată atrage suficienţi turişti, mai ales germani şi britanici, pentru a salva ce se mai poate din acest sezon estival.

Însă numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în Spania în ultimele două săptămâni, mai ales în Catalonia, o importantă regiune turistică, şi în regiunea învecinată Aragon. Din cele peste 280 de focare de coronavirus monitorizate de autorităţi, cele mai grave sunt în oraşele Barcelona, Lerida şi Zaragoza.