spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăhighlightNepotul lui Pavel Abraham si un secretar de stat la Mediu, acuzati...

Nepotul lui Pavel Abraham si un secretar de stat la Mediu, acuzati de spalare de bani pentru eurodeputatul Adrian Severin

-

DNA ii acuza pe JUGĂNARU ANNE-ROSE-MARIE și ABRAHAM FLORIN – LEONTIN, asistenți europarlamentari, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, în formă continuată.

Juganaru este in prezent secretar de stat la Ministerul Mediului. Abraham este nepotul avocatului Pavel Abraham. Ambii au fost audiati joi seara si pusi sub acuzare.

Afirma DNA: În ordonanța de extindere a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Severin Adrian a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte, din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanță cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii.
În aceeași perioadă, suspecții Jugănaru Anne-Rose-Marie, Abraham Florin – Leontin și o altă persoană, au acționat în vederea disimulării originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontările frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de către societățile din grup către o fundație, prin încheierea unor contracte fictive de pregătire și instruire a personalului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img