spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăhighlightNepotul lui Gigi Becali, blonda de la PDL, sotul si afacerile infloritoare...

Nepotul lui Gigi Becali, blonda de la PDL, sotul si afacerile infloritoare cu statul

-

Dosarul retrocedărilor devine pe zi ce trece şi mai gros. Zilele trecute, mass media informa că un nepot al lui Gigi Becali ar fi renunţat la o imensă despăgubire de la stat pentru a nu fi implicat în dosarele anchetate acum de DNA. Nepotul nu e chiar un simplu nepot. Vasile Geambazi deţine împreună cu tatăl său majoritatea acţiunilor de la clubul Steaua pe care Gigi Becali se laudă că îl patronează.  Dar iţele afacerii Becali-Geambazi-ANRP sunt foarte interesante.  În dosarul de la ANRP, Vasile Geambazi dobândise dreptul de proprietate asupra unui teren de 14,7 ha din orașul Voluntari în urma unui contract de cesiune. Persoanele care au revendicat inițial suprafața respectivă își înstrăinaseră drepturile încă din anul 2003. În anul 2011, S.C. Romcontrol S.A. a întocmit în acest dosar un raport de evaluare și a stabilit valoarea terenului la suma de 205.352.000 de lei. Iar cheia afacerii e firma care a făcut evaluarea, Romcontrol. 

Cui îi aparţine ROMCONTROL? Familia Paul Vaas, mai precis lui Cristian Paul, soţul deputatului PNL/PDL, Andreea Paul. Conform datelor transmise de Curtea de Conturi pentru perioada 2010-2011, firma ROMCONTROL se clasa pe locul 2 în topul firmelor de evaluare plătite de ANRP. La aceea vreme, Andreea Paul era consilier pe probleme economice al premierilor Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu, iar soţul său făcea afaceri înfloritoare cu statul. De altfel, firma familiei Paul a fost implicată în multe afaceri interesante: de la OLTCHIM la Jucu. 

- Advertisement -

În 2013, Contractul de „Reevaluare a imobilizarilor corporale din patrimoniul privat al Hidroelectrica” a fost atribuit Romcontrol. Contractul afost în valoare de 750.000 de lei, dar cheia e în anexe: firmei lui Paul Vaas i se facilita accesul la informaţiile legate de listarea Hidroelectrica la Bursă.  De remarcat e că soţul Andreei Vass detine actiuni la Bursa de Valori Bucuresti, dar si la o firma de brokeraj, iar în mod normal ar exista o incompatibilitate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img