spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeNegocierile cu chinezii pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă...

Negocierile cu chinezii pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă se vor finaliza până la finalul anului

-

Atât statul român cât și statul chinez își doresc ca negocierile privind construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă să se finalizeze până la sfârșitul anului, a scris ministrul Energiei, Toma Petcu, marți, pe pagina sa de Facebook.

- Reclama -

„M-am întâlnit astăzi cu Excelența sa Ambasadorul Chinei Xu Feihong și am discutat despre proiectele strategice din domeniul energiei, în care țările noastre sunt partenere. Discuția a fost una pragmatică și în detaliu iar concluzia una foarte bună pentru ambele state: atât statul român, cât și statul chinez, își doresc ca negocierile în cazul construcției Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă să se finalizeze până la sfârșitul anului. Am găsit aceeași abordare, în sensul accelerării negocierilor, și în cazul termocentralei de la Rovinari dar și interesul Chinei pentru reluarea discuțiilor privind centrala Tarnița”, a precizat Toma Petcu.

Executivul a adoptat în data de 13 iulie 2017 un Memorandum privind construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, ce reprezintă cadrul general cu privire la condițiile continuării negocierilor cu China General Nuclear Power Corporation privind Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă.

„Memorandumul de Guvern nr. 20/2683/13.07.2017 reprezintă cadrul general, aprobat de Guvernul României, cu privire la condițiile continuării negocierilor cu investitorul selectat, China General Nuclear Power Corporation (‘C.G.N.’), asupra documentelor Investiției pentru dezvoltarea, construirea, operarea și dezafectarea Unităților 3 și 4 de la C.N.E. Cernavodă. Memorandumul include informații cu privire la mandatul de negociere revizuit al Comisiei de Negociere referitor la Acordul de sprijin/Actul de angajament, mandat corespunzător stadiului actual al negocierilor dintre Statul Român și SNN, pe de o parte, și C.G.N. pe de alta”, se menționează într-un răspuns al Ministerului Energiei la o solicitare AGERPRES.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...