spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeNebunie în Australia: Și a dat în secret 5 ministere

Nebunie în Australia: Și a dat în secret 5 ministere

-

Fostul premier australian Scott Morrison a admis miercuri, cu explicaţii confuze, că şi-a acordat în secret cinci portofolii ministeriale în perioada pandemiei de COVID-19, relatează AFP şi Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă, agitate şi uneori aprinse, Morrison a respins apelurile de a demisiona din Parlament.

- Advertisement -

El s-a confruntat cu o serie de întrebări despre motivul pentru care nu a informat publicul – şi nici chiar mulţi dintre colegii săi miniştri – că şi-a acordat puteri suplimentare.

„A trebuit să luăm măsuri extraordinare pentru a pune în aplicare garanţii”, s-a justificat el, explicând într-un mod confuz că a asigurat continuitatea guvernării în cazul în care un ministru ar fi fost indisponibil.

- Advertisement -

Morrison a declarat că s-a folosit de aceste puteri o singură dată, pentru a trece peste autoritatea ministrului Resurselor şi pentru a bloca un proiect controversat de exploatare a gazelor offshore, precizând în acelaşi timp că această decizie nu are legatură cu COVID-19.

„Sunt foarte mulţumit de această decizie”, a mai spus el.

Fostul premier conservator a adăugat că nu a obţinut „niciun beneficiu personal” din numirea în aceste diferite posturi ministeriale.

Coaliţia conservatoare a lui Scott Morrison a pierdut alegerile generale în luna mai, după aproape un deceniu de guvernare de centru-dreapta.

Premierul Anthony Albanese a declarat recent că Scott Morrison a atacat sistemul de guvernare după ce a preluat în secret cinci portofolii – afaceri interne, trezorerie, sănătate, finanţe şi resurse între 2020 şi 2021.

Scandalul a scos la iveală natura opacă a luării deciziilor în guvernul australian şi a ridicat întrebări cu privire la necesitatea unor garanţii democratice mai puternice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img