spot_img
16.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeNaționaliștii suedezi vor face dintr-un guvern condus de liderul Partidului Moderat

Naționaliștii suedezi vor face dintr-un guvern condus de liderul Partidului Moderat

-

Liderul Partidului Moderat din Suedia, Ulf Kristersson, a primit luni mandatul de a forma guvernul după ce blocul de dreapta din care face parte a câştigat majoritatea în recentele alegeri generale, a declarat preşedintele parlamentului, relatează Reuters.

- Reclama -

„A fost o decizie destul e simplă”, a spus preşedintele parlamentului Anders Norlen, precizând că nu a stabilit un termen-limită pentru deliberări.

Moderaţii, Democraţii Suedezi, creştin-democraţii şi liberalii au câştigat 176 de mandate în parlamentul de 349 de locuri, puţin mai mult decât mandatele obţinute de centru-stânga, 173, potrivit autorităţii electorale suedeze.

Se anticipează că Kristersson va încerca să formeze un guvern minoritar, lăsând unul sau două partide de dreapta în afara coaliţiei de guvernare, deşi se va baza pe sprijinul lor în parlament.

Aceste alegeri reprezintă un moment de cotitură în politica din Suedia, în contextul în care Democraţii Suedezi, un partid antiimigraţie cu rădăcini în doctrina supremaţiei albilor, este pe punctul de a dobândi influenţă asupra politicilor guvernamentale, comentează Reuters.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...