spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeMusk: Starlink ar putea muri în Ucraina

Musk: Starlink ar putea muri în Ucraina

-

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, nu exclude ca sistemul de comunicații prin satelit Starlink să nu mai funcționeze în Ucraina.

- Reclama -

„Rusia încearcă în mod activ să-l omoare pe Starlink. Pentru a proteja, SpaceX a deturnat resurse masive către apărare. Chiar și așa, Starlink ar putea muri în continuare”, a scris el pe Twitter, adăugând că Starlink este singurul sistem de comunicații care funcționează încă la fața locului.

Omul de afaceri american Elon Musk a confirmat vineri mai devreme că compania sa SpaceX nu își permite să plătească în continuare pentru funcționarea sistemului de comunicații prin satelit Starlink în Ucraina.

„SpaceX nu cere să recupereze cheltuielile trecute, dar nici nu poate finanța sistemul existent pe termen nelimitat și nu poate trimite mai multe mii de terminale care au un consum de date de până la 100 de ori mai mare decât în ​​gospodăriile obișnuite. Acest lucru este nerezonabil”, a spus Musk pe pagina sa de Twitter.

Anterior, CNN a obținut o copie a unei scrisori în care SpaceX a notificat Departamentul de Apărare al SUA că va înceta să plătească pentru funcționarea sistemului Starlink în Ucraina și nu avea de gând să ofere Kievului noi terminale pe termen nelimitat. Potrivit radiodifuzorului, mesajul conținea și o solicitare către Pentagon pentru plata pentru furnizarea de terminale Starlink suplimentare la Kiev, precum și pentru serviciile sistemului furnizate autorităților și armatei ucrainene. Costurile curente ale serviciilor ar totaliza 124 de milioane de dolari pentru restul anului 2022, a spus CNN.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img