spot_img
12.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalize"Multe țări candidate la UE își pierd încrederea și entuziasmul"

„Multe țări candidate la UE își pierd încrederea și entuziasmul”

-

Uniunea Europeană nu mai este capabilă să controleze procesele politice și multe țări candidate își pierd încrederea și entuziasmul, a declarat marți Milorad Dodik, membru sârb al Președinției Bosniei și Herțegovinei.

„Împărtășim anumite valori ale Uniunii Europene, dar aș dori să spun că ne-am pierdut mult din entuziasmul în ceea ce privește Uniunea Europeană. Entuziasmul nostru actual este incompatibil cu cel pe care îl aveam acum doi ani. Ne pierdem încrederea în Uniunea Europeană și capacitatea sa de a reglementa procesele. Aceasta este ceea ce ar trebui să luăm în calcul”, a declarat el la o conferință de presă comună cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan la Saraievo.

Dodik a spus mai devreme că refuzul Consiliului Europei de a acorda un statut de candidat Bosniei-Herțegovinei a fost „o mare dezamăgire” pentru țară. Deși popularitatea Uniunii Europene este în scădere în Bosnia-Herțegovina în ultimii ani, țara își continuă drumul european.

Summitul Uniunii Europene din 23 iunie a acordat Ucrainei și Moldovei un statut de țară candidată, dar a refuzat să acorde un astfel de statut Bosniei-Herțegovinei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...