MRU: O delegaţie a PNL se va întâlni marţi cu ambasadori pe tema moţiunii de cenzură

0
393

Prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat, luni, că o delegaţie a conducerii partidului se va întâlni, marţi, cu o parte din ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, pentru a detalia motivele şi conţinutul moţiunii de cenzură a PNL, conform Mediafax.

”Mâine, la ora 16.00, o delegaţie a conducerii partidului se va întâlni cu o parte din ambasadorii acreditaţi la Bucureşti pentru a detalia motivele şi conţinutul moţiunii de cenzură. Votul prin corespondenţă este, în opinia noastră, un motiv temeinic pentru o moţiune de cenzură. Este, oricum, o promisiune pe care am făcut-o tuturor cetăţenilor români – aceea de a le da posibilitatea de a vota, dându-le astfel posibilitatea de a-şi exercita dreptul consituţional de participare la procesele democratice din România. Spun acest lucru pentru că duminică s-a consumat votul pentru alegerile generale în Turcia. Aproape 1,5 milioane de cetăţeni turci, rezidenţi în străinătate, au votat prin corespondenţă. Aceasta este calea prin care se asigură accesul democratic la vot şi la participarea la viaţa politică”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, după şedinţa Comisiei de unificare a PNL.

Referindu-se la premierul Victor Ponta, el a spus că PNL cere demisia acestuia şi ”redesenarea întregii calităţi a puterii în parlament şi în Executiv”.

”Calitatea de urmărit penal pe care o are premierul ne aduce în situaţia de a solicita demisia domniei sale şi nu în ultimul rând redesemnarea întregii calităţi a puterii în Parlament şi în Executiv. Ne bucurăm că în după-amiaza târzie a acestei zile vom participa la consultările angajate de Administraţia Prezidenţială şi solicitate de preşedintele Româmniei, Klaus Iohannis, ne bucurăm că nu vom da ochi în ochi cu delegaţia PSD, condusă de domnul Ponta, de premierul penal al României”, a declarat Ungureanu.

El a mai spus că ”domnul Ponta va rămâne foarte curând singur”.