spot_img
24.4 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăhighlightMRU: „Aseară nu ştiam că voi fi nominalizat“/ ELOGIU PENTRU GENERALUL OPREA

MRU: „Aseară nu ştiam că voi fi nominalizat“/ ELOGIU PENTRU GENERALUL OPREA

-

Aseară nu ştiam că voi fi nominalizat chiar eu la şefia SIE, dar susţinerea pe care domnul Oprea i-a promis-o preşedintelui României în cazul numirii şefilor serviciilor de informaţii este un lucru bun pentru ţara în primul rând, a declarat pentru Adevarul Mihai Razvan Ungureanu, propus de presedintele Klaus Iohannis la sefia SIE.

- Reclama -

România are nevoie de instituţii solide, stabile, mai ales în domeniile care ţin de siguranţă naţională. În actualul context geopolitic, nu ne permitem dispute politice interne care să afecteze securitatea ţării. Adversarii sunt cu ochii pe noi, aliaţii urmăresc atent tot ce facem. De aceea, repet, apreciez poziţia domnului Oprea. Şi o apreciez nu numai în ceea ce priveşte numirea directorilor SRI şi SIE, ci şi în ceea ce priveşte întreagă strategie de securitate naţională. Să nu uităm că, fără intervenţia premierului interimar Gabriel Oprea, riscăm că strategia de securitate naţională propusă de preşedintele României să nu treacă marţi de Parlament, a mai afirmat MRU.

Postul de şef al SIE era vacant după ce Teodor Meleşcanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, din funcţia de director al serviciului pentru a candida la alegerile prezidenţiale. Meleşcanu a fost numit în în funcţie în februarie 2012, când l-a înlocuit chiar pe Mihai Răvan Ungureanu, care a fost numit la acea vreme premier. La data de 26 noiembrie 2007 preşedintele României, Traian Băsescu a înaintat Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, rămasă vacantă din martie 2007, în urma demisiei lui Claudiu Săftoiu.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...