spot_img
20.3 C
București
joi, septembrie 28, 2023
AcasăBasarabiaDEZVALUIRI: CUM A AJUNS DNA LA SEBASTIAN GHITA SI CUMPARAREA VOTURILOR DIN...

DEZVALUIRI: CUM A AJUNS DNA LA SEBASTIAN GHITA SI CUMPARAREA VOTURILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA/ MARTOR: Banii s-au dat in sediul central al PSD, Victor Ponta stia

-

Sebastian Ghiţă ar fi fost parte dintr-un mecanism piramidal de fraudare a alegerilor prezidenţiale din 2014, spun procurorii din oraşul deputatului. El ar fi dat bani din afaceri ilegale pentru a-i convinge pe alegătorii din Republica Moldova să îl aleagă pe prietenul său, Victor Ponta, preşedinte. Sebastian Ghiţă marchează astăzi o premieră în justiţie: este primul deputat care nu mai are dreptul să îşi exercite funcţia. Mai mult, nu are voie să iasă din Ploieşti. Noile acuzaţii formulate pe numele său acoperă o bună parte din Codul Penal,  transmite Digi 24.

- Reclama -

Procurorii au început să cerceteze această presupusă fraudă după ce pe adresa DNA Ploiești a sosit un plic cu informații, trimis din Republica Moldova.

Pentru a susține acuzația de corupere a alegătorilor, procurorii DNA au audiat mai mulți martori și au depus la dosar o serie de interceptări.

Unul dintre martorii audiați la DNA Ploiești le-ar fi relatat procurorilor că Sebastian Ghiță ar fi fost cel care s-a ocupat în mod direct de operațiunea menită să asigure câștigarea alegerilor prezidențiale de candidatul Victor Ponta în Republica Moldova, potrivit unor surse judiciare. Mai mult decât atât, martorul ar fi declarat și că Sebastian Ghiță a fost cel care a achitat costurile acestei operațiuni, deoarece ar fi fost desemnate mai multe persoane care erau puse să strângă numărul suficient de voturi contra unor sume de bani.

Fondurile necesare acestei operațiuni ar fi fost puse la dispoziție de Sebastian Ghiță. Ar fi vorba de 400.000 de euro, bani dați lui Alin Petran, omul trimis în Rebublica Moldova să strângă numărul necesar de voturi.

Banii s-ar fi dat în sediul PSD din Șoseaua Kiseleff, a mai declarat martorul. Despre această operațiune ar fi știut și Victor Ponta.

La dosar există și o serie de interceptări în care Sebastian Ghiță discută cu persoana desemnată să se ocupe de strângerea numărului necesar de voturi în Republica Moldova și se pune la curent cu această operațiune. O altă discuție considerată relevantă de către procurori este purtată de Sebastian Ghiță cu președintele CJ Prahova, în care deputatul relatează faptul că stau foarte bine în sondaje și că vor câștiga alegerile, cel puțin în zona Moldovei.

„Despre acest mod fraudulos de încercare de a câştiga alegerile prezidenţiale pus la punct de Sebastian Ghiţă, avea cunoştinţă inclusiv premierul Victor Ponta – candidatul PSD din campania electorală 2014 pentru alegerile prezidenţiale”, se arată în declarația martorului.

Interceptări din dosar: 

GHIŢĂ SEBASTIAN – …”Mareşalul a spus: soldaţi, vă ordon, treceţi Prutul!”

COSMA MIRCEA – Da.

GHIŢĂ SEBASTIAN – Am trecut Prutul şi vom câştiga Moldova!

COSMA MIRCEA – E, na!

GHIŢĂ SEBASTIAN – Da. (râde) Vă place de noi, nu?

COSMA MIRCEA – Te anunţ că am câştigat Breaza!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img