spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeMongolia face drumul rapid al afacerilor între Rusia și China

Mongolia face drumul rapid al afacerilor între Rusia și China

-

Autoritățile din Mongolia au decis să transfere zona economică liberă Tsagaannuur într-un mod permanent de operare în urma lansării rutei de transport de mărfuri între Rusia și China, care trece prin zonă, a anunțat ministrul Economiei și Dezvoltării al Mongoliei, Chimed Khurelbaatar.

- Reclama -

„O porțiune a autostrăzii asiatice AN-4 a fost pusă în funcțiune în zona economică liberă Tsagaannuur, care se află la 65 de kilometri nord de aimag Bayan-Olgii. Transportul de mărfuri din China către Rusia a început deja de-a lungul această autostradă. Drept urmare, zona liberă Tsagaannuur va funcționa în regim permanent”, a spus el.

Potrivit acestuia, zona economică liberă Tsagaannuur are potențialul de a crea un centru comercial internațional și de transport și logistică, de a extinde comerțul exterior și intern, de a construi întreprinderi și de a exporta carne.

Produsele petroliere rusești, hrana animalelor, alimentele și alte bunuri sunt importate prin granița de vest a Mongoliei. Dintre aceste importuri, păcură reprezintă 60%, alimente și alte bunuri – 25%, este hrana animalelor 15%.

„Drumul pentru transportul mărfurilor din Europa și Rusia către Ulaanbaatar prin punctul de trecere a frontierei Tsagaannuur a devenit cu 200 de kilometri mai scurt decât traseul prin punctul de control auto Altan-Bulak. Acest lucru va economisi timp și bani”, a adăugat ministrul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img