spot_img
22.4 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeMogulul lui Cîțu

Mogulul lui Cîțu

-

Deși critică apropierea USR PLUS de AUR și PSD, premierul Florin Cîțu face sau aprobă mutări care-l arată cel puțin familiar cu oamenii fostei puteri, pe care-i și numește în posturi cheie. Oamenii care s-au aflat în apropierea lui Dan Voiculescu încep să apară tot mai des în guvernarea PNL. Dacă Sorin Cîmpeanu este ministrul Educației, iar Daniel Constantin este favorit să preia ministerul Agriculturii de la Adrian Oros, un alt nume avansat este cel al lui Bogdan Pascu, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu (ex-PSD), numit interimar la Transporturi după plecarea USR PLUS de la guvernare, și om de încredere al premierului Cîțu, l-a numit recent în Consiliul de Administrație (CA) al Companiei de Autostrăzi pe Bogdan Pascu, de unde acesta a și fost ales președinte al CA.

Pascu a fost deputat al Partidului Conservator (fostul Partid Umanist Român -PUR) în perioada 2004-2008.

PUR este partidul fondat de Dan Voiculescu, eliberat condiționat pentru devalizarea Institutului de Cercetări în Agricultură (ICA) și deconspirat oficial ca fost turnător la Securitate sub numele de cod „Felix”. Între timp, partidul s-a convertit la conservatorism și s-a transformat în Partidul Conservator.

Pascu, fost vicepremier din partea Partidului Conservator în guvernul Tăriceanu (2006), a condus și fundația care poartă numele fostului său șef de partid.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...