spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeMoartea baronului rus al cărbunelui prezentată oficial drept sinucidere

Moartea baronului rus al cărbunelui prezentată oficial drept sinucidere

-

Miliardarul rus Dmitri Bosov a fost găsit mort la domiciliul său dintr-o suburbie a Moscovei, iar oficialii ruși spun că ar fi vorba de o sinucidere, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Comisia de anchetă a anunțat miercuri că Bosov, în vârstă de 52 de ani, a murit în urmă cu o seară din cauza unei răni la cap produse prin împușcare.

Un pistol a fost găsit în apropierea trupului miliardarului.

Bosov era acționar majoritar și președinte al consiliului de administrație al grupului Alltek, care controlează producătorii de cărbune Siberian Anthracite, VostokUgol și alte firme.

Pe 1 mai, un fost angajat al grupului Genius Fund, o firmă de investiții controlată de Bosov care activează în SUA într-o afacere cu marijuana legală, a înaintat o acțiune în civil împotriva lui Bosov, la Los Angeles, cerând daune de peste 1 million de dolari pentru o presupusă încălcare a contractului. Reclamantul, Francisc Racioppi, este un veteran al Forțelor Speciale ale Armatei SUA.

Forbes estimează averea lui Bosov, care ocupă poziția 86 în topul celor mai bogați ruși, la 1,1 miliarde de dolari.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...