spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalize2 americani, negocierea lui Maduro cu Trump

2 americani, negocierea lui Maduro cu Trump

-

Cei doi cetăţeni americani arestaţi în Venezuela şi acuzaţi de încercare de ”invadare” a ţării sud-americane pentru răsturnarea de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro vor fi judecaţi ”corect” de către un tribunal venezuelean, a anunţat miercuri liderul socialist, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Luke Denman şi Airan Berry ”au mărturisit” că au organizat această tentativă ”de invazie” dejucată în noaptea de sâmbătă spre duminică, a adăugat Nicolas Maduro, în cadrul unei conferinţe de presă, dând asigurări că Statele Unite şi Columbia sunt la originea acestei operaţiuni eşuate. Cu câteva ore înainte, secretarul de stat al SUA Mike Pompeo, fără să-şi asume responsabilitatea operaţiunii, a dat asigurări că Washingtonul va face totul pentru repatrierea celor doi cetăţeni americani.

Luni, preşedintele Nicolas Maduro a susţinut că 15 persoane, între care doi cetăţeni americani, au fost arestate în ultimele două zile pentru o tentativă eşuată de invazie dinspre mare în Venezuela. Potrivit preşedintelui venezuelean, aceste persoane ar fi fost implicate într-un complot coordonat de Washington ce viza înlăturarea sa de la putere. Preşedintele Donald Trump a negat orice implicare din partea guvernului american. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...