spot_img
28.6 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasămediuMitropolitul Ardealului, despre prezenţa preşedintelui duminică la slujba de la Catedrala Ortodoxă...

Mitropolitul Ardealului, despre prezenţa preşedintelui duminică la slujba de la Catedrala Ortodoxă din Sibiu: „Este iniţiativa dânsului. Noi nu avem nicio sărbătoare”

-

„Este iniţiativa dânsului. Noi nu avem nicio sărbătoare. Este o duminică obişnuită şi a dorit să participe la slujba de la Catedrala Mitropolitană. Nu trebuie să cred eu nimic. Ce crede dânsul. Noi ne bucurăm, este cel mai înalt demnitar din stat. Fiecare, la rândul lui, a fost cinstit cum s-a cuvenit. De la primul preşedinte şi până la cel actual. Nu de mine depinde absolut nimic”, a declarat pentru stiripesurse Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza.
Preşedintele Klaus Iohannis va participă, dumnică, 4 ianuarie, la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu.
Slujba va fi oficiată de mitropolitul Ardealului, ÎPS, Laurenţiu Streza.
Pe facebook, profesorul Radu Carp, desemnat ministru de externe în cabinetul din umbră al PDL, afirmă despre prezenţa preşedintelui Iohannis duminică la slujba de la Catedrala Ortodoxă din Sibiu:
„Klaus Iohannis va participa maine la slujba de la catedrala ortodoxa din Sibiu. Un gest de ecumenism asumat si de deschidere confesionala, dupa ce duminica trecuta a participat la slujba de la biserica catolica din acelasi oras. A nu se uita ca Sibiu, in timpul cand Iohannis era primar, a gazduit in 2007 lucrarile celei de-a treia Adunari Ecumenice Europene.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img