spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăExterneIsraelul taie finanţarea pentru Autoritatea Palestiniană: 100 milioane de euro

Israelul taie finanţarea pentru Autoritatea Palestiniană: 100 milioane de euro

-

Israelul a decis sâmbătă să înghețe transferul a peste 100 milioane de euro reprezentând taxe colectate în contul Autorității Palestiniene, ca ripostă la solicitarea palestinienilor de aderare la Curtea Penală Internațională (CPI) și la alte agenții internaționale, a declarat sâmbătă un oficial israelian, relatează AFP și Reuters, transmite Agerpres.
Oficialul a spus că premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis, în consultare cu miniștrii din cabinetul său, să înghețe transferul lunar a 500 de milioane de shekeli (106 milioane de euro), pe care palestinienii se bazează pentru buna funcționare a guvernului și pentru plata salariilor funcționarilor.

- Reclama -

În replică, un responsabil palestinian a declarat că decizia Israelului de înghețare a transferului celor peste 100 de milioane de euro este ‘o crimă de război’.
Este prima măsură de răspuns din partea Israelului la o zi după depunerea oficială la ONU a solicitării Autorității Palestiniene de aderare la Tribunalul cu sediul la Haga, cu scopul declarat de a aduce în fața instanței responsabili israelieni.

Israelul a condamnat miercuri decizia liderului Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas, considerând-o un pas unilateral care subminează perspectiva unui acord de pace.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img