spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăBasarabiaMitingul pro Unire: Își pun câinii de pază împotriva protestarilor. Noi mergem...

Mitingul pro Unire: Își pun câinii de pază împotriva protestarilor. Noi mergem acum în Piața Universității și vom sta acolo până premierul Cioloș o să discute cu noi

-

Liderul plaformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a avut un mesaj dur pentru premierul Dacian Cioloș și clasa politică românească după ce a ieșit de la Secția de Poliție 4 unde a fost amendat pentru marșul din Capitală privind unirea României cu Basarabia.

- Reclama -

„Stăm aici până ne primeşte premierul Cioloş”, a strigat George Simion. 

De altfel, din momentul reţinerii sale, el a lansat mai multe apeluri pe Facebook cerând susţinătorilor unirii să meargă la Universitate.

Întrebat dacă are autorizaţie pentru această acţiune, el a spus că nu este nevoie, pentru că Piaţa Universităţii este locul în care românii şi-au câştigat libertatea.

Cinci manifestanţi au fost ridicaţi, sâmbătă, de jandarmi din Piaţa Victoriei, unde au avut loc mai multe incidente violente între forţele de ordine şi participanţi la marşul „Luptă pentru Basarabia” organizat de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012. La marş au participat câteva mii de oameni, printre care s-au aflat şi politicieni precum Eugen Tomac (PMP), Clotilde Armand (USR) sau Codrin Ştefănescu (PSD).

„Își pun câinii de pază împotriva protestarilor. Noi mergem acum în Piața Universității și vom sta acolo până premierul Cioloș o să discute cu noi. Premierul Cioloș, de când este, de un an, nu a pronunțat cuvântul Cioloș. Vorbește de un centenar care eu știu că atunci când am făcut unirea era și Basarabia. Asta am cerut la mitingul de azi să vorbim cu toți președinții de partid din România și cu premierul Cioloș. Și asta solicităm în continuare. Pot să trimită dumnealor oricât de mulți jandarmi vor, noi cerem unirea, cerem ca proiectul de reîntregire națională să fie asumat de întreaga clasă politică, nu să primim jandarmi.Ce s-a întâmplat? Era clar! Noi am zis că rămânem îm stradă până când premierul Cioloș ne ascultă și până când ne întâlnim cu liderii partidelor și rămânem în Piața Universității și jandarmii ne-au blocat accesul. Au tras de noi, ne-au distrus protestul.Ne-au dat amendă la fiecare pe care o să o contestăm. Ne-au zis că am forțat coordonul de jandarmi. Sunt filmări care arată că nu am forțat niciun cordon. 3000 de lei e amenda. Au fost vreo 4 sau 5 persoane care au fost ridicate. Nu îi  cunosc pe ceilalți, eu sunt organizatorul mitingului.Noi o să mergem în Piața Universității și chemăm pe toți bucureștenii să se alăture, pentru că așteptăm un răspuns de la clasa politică, nu așteptăm jandarmi și bâte. Noi nu dorim să politizăm chestiunea asta, am cerut special la miting să nu vină figuri politici pentru că e o doleanță a societății civile.Ce dorim dacă tot au venit aici este ca mâine partidele politice să se întâlnească cu reprezentanții protestelor de astăzi” a spus George Simion.

 
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img