spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăActualitateMisterul vizitei șefului SIE la Bashar al-Assad

Misterul vizitei șefului SIE la Bashar al-Assad

-

Postul de televiziune on-line Syria TV, care transmite din Turcia pentru sirienii anti – al-Assad, continuă să ”țină” de știrea difuzată recent, potrivit căreia un șef al unui serviciu de informații român s-a întîlnit în screte zilele trecute cu președintele sirian, transmite Inpolitics.

”Serviciul Român de Informații Externe a refuzat să comenteze o știre exclusivă publicată de site-ul Syria TV despre vizita șefului agenției în Siria și întâlnirea sa cu șeful regimului, Bashar al-Assad, și directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luqa”, relatează azi postul on-line.
”Serviciul de Informații Externe a răspuns solicitării revistei române Newsweek de a comenta știrea spunând că agenția nu poate intra în detalii deoarece este o informație confidențială. Astfel, agenția nu a infirmat și nici nu a confirmat cele relatate de site-ul Syria TV.
Agenția și-a întemeiat nedeclararea pe faptul că datele solicitate sunt din categoria prevăzută la paragraful 12 din Legea nr. 544/2001, care sunt date exceptate de la liberul acces al cetățenilor.
Miercurea trecută, o sursă diplomatică europeană a declarat pentru Syria TV că șeful serviciilor de informații românești a vizitat Siria și s-a întâlnit cu șeful regimului, Bashar al-Assad, și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luqa.
Diplomatul european a adăugat, solicitând ca numele său să nu fie dezvăluit, că șeful serviciilor de informații românești a purtat cu el un mesaj comun din țara sa și din Cipru, Grecia și Italia, care indică dorința acestor țări de a restabili contactul cu regimul datorită lor. îngrijorarea cu privire la valurile de refugiați și teama de terorism” relatează Syria TV.

De menționat că președintele al-Assad continuă să critice dur SUA, el afirmînd azi, într-un interviu acordat programului ”Majoritatea globală” de pe Channel One, că ”Statele Unite profită de pe urma oricărui conflict, apoi se dau deoparte și urmăresc. Statele Unite transformă orice conflict într-o boală cronică periculoasă. America profită de pe urma oricărui conflict și apoi se dă deoparte și urmărește haosul în creștere, așteptând momentul în care poate da o lovitură decisivă”, a mai spus Assad, răspunzând la o întrebare despre escaladarea actuală a conflictului palestino-israelian.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img