Misterele atacului de la Capitoliu: Poliția a ridicat gardurile și a făcut poze cu demonstranții/Mirel Curea: Au intrat în Capitoliu mai lejer decât se intră la Disneyland? Ca să dea o lovitură de stat? Pe bune? Ce nu îmi este clar e dacă erau în permisie sau în timpul serviciului

0


Au existat înregistrări video pe Twitter care arată un ofiţer al Poliţiei Capitoliului făcând o fotografie cu un participant la asalt în interiorul clădirii şi respectiv ofiţeri ai acestei forţe care înlătură gardurile pentru ca protestatarii să poată trece, afirmă Tim Ryan, preşedinte Comisiei de alocări pentru ramura legislativă din Camera Reprezentanţilor, care supervizează bugetul alocat Poliţiei Capitoliului.

În America s-au iscat controverse privind incidentele de miercuri seară de la Capitoliu. Unele voci au vorbit chiar de o regie.

Mai multe informații indică o situație cel puțin ciudată.

Forţa federală de poliţie a afirmat săptămâna trecută că are un plan cuprinzător pentru a asigura siguranţa Congresului în timp ce aleşii americani ratifică victoria obţinută în Colegiul Electoral de Joe Biden.

Nu se ştie cum de forţa de poliţie a Capitoliului, cu 1.879 de poliţişti angajaţi şi un buget de 515,5 milioane de dolari, a fost incapabilă să protejeze Congresul, scrie dpa.

Și cum, după ce au escaladat zidul ăla ca niște veritabili SEAL-și, aia deghizați în castori, indieni, Rambo, sconcși, căutători de aur în Klondike, Crazy Horse, hamsteri, tăietori de lemne în Dakota și alte personaje desprinse din paradele de „4 July”, minus burțile adipoase care defilează cu acea ocazie, au intrat în Capitoliu mai lejer decât se intră la Disneyland? Ca să dea o lovitură de stat? Pe bune? Ce nu îmi este clar e dacă erau în permisie, sau în timpul serviciului, a comentat pe facebook jurnalistul Mirel Curea.