spot_img
24.4 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăExterneMIŞCARE STRATEGICĂ: După Iran, Rusia obţine şi accesul la spaţiul aerian irakian

MIŞCARE STRATEGICĂ: După Iran, Rusia obţine şi accesul la spaţiul aerian irakian

-

Bombardierele Forțelor Aviatice Militare ale Federației Ruse vor putea traversa spațiul aerian al Irakului dacă vor fi îndeplinite anumite condiții, a declarat marți premierul irakian Haider Al-Abadi, informează agenția de presă TASS citată de Agerpres.

- Reclama -

Luni, Rusia a lansat primele atacuri în Siria de la o bază din Iran.

CITIŢI ŞI:Bombardiere rusești au decolat pentru prima dată de la o bază din Iran

„Am deschis spațiul nostru aerian pentru ruși în anumite condiții”, a declarat șeful executivului de la Bagdad, citat de postul de televiziune Al-Sumaria. „Nu am primit deocamdată o cerere oficială din partea Rusiei pentru survolarea teritoriului nostru de către diferite tipuri de rachete”, a mai spus Haider Al-Abadi, fără a preciza însă despre ce fel de condiții este vorba.

Ministerul Apărării rus a anunțat mai devreme că avioane rusești Tu-22M3 și Su-34 au efectuat marți lovituri asupra combatanților în Siria, decolând de la baza Hamadan din Iran. „Bombardierele de cursă lungă Tu-22M3 și bombardierele de front Su-34 au decolat cu încărcătură integrală de pe aeroportul Hamadan și au efectuat lovituri aeriene asupra grupărilor teroriste Stat Islamic și Jabhat al-Nusra în provinciile Alep, Deir ez-Zor și Idlib”, a anunțat ministerul rus.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, bombardierele au distrus cinci mari depozite cu arme, trei puncte de control și tabere de pregătire a combatanților, pe care teroriștii de foloseau pentru acțiuni în zona Alep.

La rândul său, Teheranul și-a exprimat convingerea că actuala „cooperare dintre Teheran și Moscova în contracararea terorismului în Siria are un caracter strategic”. „Trebuie să ne unim potențialele și posibilitățile”, a spus secretarul Înaltului Consiliu pentru Securitate Națională al Iranului, Ali Shamkhani, pentru agenția Irna.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...