spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeMinistrul ungar de externe: Parlamentul European insultă maghiarii

Ministrul ungar de externe: Parlamentul European insultă maghiarii

-

Partidul Fidesz, aflat la guvernare în Ungaria, a criticat joi Parlamentul European pentru că „este preocupat în continuare să atace Ungaria, chiar în pofida actualei crize”, după un raport în care PE condamnă „eforturile deliberate şi sistematice ale guvernului ungar” de a submina valorile europene, relatează MTI conform Agerpres.

„Oamenii din Europa îndură o criză energetică datorită sancţiunilor eşuate ale Bruxellesului şi totuşi prioritatea stângii din PE este de a ataca Ungaria. (…) Bruxellesul vrea să pedepsească Ungaria şi să reţină banii care i se cuvin”, notează Fidesz.

Partidul ungar atribuie votul din PE refuzului guvernului ungar de a permite intrarea de imigranţi ilegali în Ungaria şi a „propagandei LGBTQ” în şcolile ungare, precum şi opoziţiei Budapestei faţă de „sancţiunile Bruxellesului care au provocat criza energetică”.

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a calificat raportul drept o „insultă” pentru cetăţenii ţării sale, apreciind în faţa presei la Budapesta că „eurodeputaţii bine remuneraţi ar trebui mai bine să se ocupe de problemele reale ale UE”.

„Ungurii au decis de patru ori la rând ce vor în ţară”, a adăugat el, făcând referire la seria ultimelor alegeri legislative câştigate cu importante majorităţi de formaţiunea conservatoare a premierului Viktor Orban, a consemnat EFE.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...