Home Analize Ministrul ungar de externe explică atacurile cu rachete de lângă Lvov, în vestul...

Ministrul ungar de externe explică atacurile cu rachete de lângă Lvov, în vestul Ucrainei la granița cu Polonia: Justifică poziția Budapestei. Cei care de obicei susţin puternic că sunt prietenii Ucrainei au părăsit din ce în ce mai repede teritoriul Ucrainei şi nu şi-au menţinut ambasadele 

0

Ministrul ungar de externe a atras atenţia asupra faptului că în prezent aproximativ zece ţări membre ale UE, dintre care şi Ungaria, îşi menţin în continuare funcţionarea ambasadelor lor în Ucraina.

Atacurile cu rachete în apropierea oraşului Lvov evidențiază importanța deciziei anterioare a Guvernului ungar, privind interzicerea transportului de armament letal pe teritoriul Ungariei cărte Ucraina, a precizat pe pagina sa de Facebook Péter Szijjártó, care a subliniat: Ungaria va menţine – în pofida tuturor presiunilor – interzicerea transportului de armament pe teritoriul Ungariei în Ucraina.

Actele de război pe teritoriul Ucrainei sunt din ce în ce mai grave, acestea se deplasează tot mai mult spre vest. Ultimul atac cu rachetă a avut loc la câteva zeci de kilometri de Polonia. Potrivit specialiştilor militari, unul din scopurile demonstrative ale acestor atacuri este acela că ruşii vor să distrugă transporturile de armament, primite de Ucraina din vest, a afirmat şeful dilomaţiei ungare, care a adăugat: ostilitățile rusești arată clar riscurile grave pe care le-ar prezenta aceste transporturi de arme pentru Ungaria și pentru regiunea Tanscarpatia din Ucraina, locuită de maghiari. Péter Szijjártó a mai relatat că a purtat o convorbire telefonică cu ambasadorul Ungariai în Ucraina, István Ijjártó, aflat temporar la Lvov, care i-a spus că în oraş este linişte, în ciuda alarmei aeriene anterioare. Ministrul ungar de externe a precizat că Ambasada Ungariei va rămâne în continuare la Lvov pentru a oferi asistență maghiarilor aflați în dificultate și pentru a asigura posibilitatea unui dialog la nivel înalt. Péter Szijjártó a menţionat că mai puțin de zece state membre ale UE îşi menţin în continuare funcţionarea ambasadelor lor în Ucraina. „Aşadar, cei care de obicei susţin puternic că sunt prietenii Ucrainei, au părăsit din ce în ce mai repede teritoriul Ucrainei şi nu şi-au menţinut ambasadele lor”, a subliniat Péter Szijjártó.

Ad

Exit mobile version