spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizeMinistrul turc de interne acuză SUA că pun la cale o lovitură...

Ministrul turc de interne acuză SUA că pun la cale o lovitură de stat

-

Ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, a acuzat SUA că plănuiesc să-l înlăture pe actualul președinte Recep Tayyip Erdogan în timpul viitoarelor alegeri prezidențiale din 14 mai ca o răzbunare pentru tentativele eșuate de lovitură de stat.

- Reclama -

„Știm că SUA s-au aflat în spatele tentativelor de lovitură de stat din Turcia și vor să se răzbune pentru loviturile eșuate. Știm, de asemenea, că vor să se răzbune pe Erdogan pentru distrugerea sistemului de putere pe care SUA l-au construit [în Turcia] încă din anii 1960″, a spus Soylu într-un interviu pentru Haberturk.

„SUA au făcut lovituri de stat în Turcia în 1960, în 1971 și în 1980, precum și la 28 februarie 1998. În plus, sunt implicați în mitingurile din parcul Gezi [la Istanbul în 2013]. SUA și Occidentul s-au infiltrat în Turcia. augururi de putere și oficiali de stat controlați. Erdogan a distrus acest sistem, așa că vor răzbunare. SUA în special sunt cele care dezvoltă planurile de lovitură de stat”, a continuat ministrul turc, adăugând că Washingtonul folosește Partidul Muncitorilor din Kurdistan, precum și FETO pe care Ankara o consideră responsabilă pentru tentativa de lovitură de stat din 2016 (ambele organizații sunt scoase în afara legii în Turcia).

Ministrul turc de Interne a devenit una dintre cele mai proeminente figuri ale campaniei electorale în curs. El acuză SUA și Occidentul că se amestecă în situația pre-electorală din Turcia pentru a-l înlătura pe Erdogan aproape zilnic.

Erdogan și liderul opoziției Kemal Kilicdaroglu sunt considerați candidații cheie pentru funcția prezidențială. Pentru a câștiga în primul tur, un candidat trebuie să obțină cel puțin 50% plus 1 vot. Mulți experți consideră că un astfel de rezultat este puțin probabil. În acest caz, turul doi va avea loc pe 28 mai. Câștigă candidatul care obține mai multe voturi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img