spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăExterneMinistrul turc al Sănătăţii: Maternitatea, singura carieră pentru femei

Ministrul turc al Sănătăţii: Maternitatea, singura carieră pentru femei

-

În cursul unei vizite efectuate în maternități din Istanbul unde se născuseră copii, ministrul turc al sănătăţii le-a dat câteva sfaturi mamelor. „Mamele nu trebuie să se concentreze pe altă carieră decât maternitatea. Creșterea de noi generații trebuie să fie în centrul preocupărilor lor”, a spus Mehmet Muezzinoglu, citat de presa turcă, preluat de Agerpres.
Declarațiile sale au declanșat un val de indignare pe rețelele de socializare. „Maternitatea nu este o carieră”, a afirmat pe contul său de Twitter scriitoarea de succes Eli Safak. „Femeile din Turcia trebuie să decidă singure ce drum să urmeze în viață (nu să le fie impus de oameni politici)”, a adăugat ea.

- Reclama -

O deputată a opoziției, Aylin Nazliaka, i-a sugerat ministrului să se abțină de la comentarii. „Declarațiile sale au un motiv ascuns. Scopul este să facă din femei cetățeni de categoria a doua”, a scris ea pe Twitter.

În replică, ministrul Muezzinoglu a afirmat că „maternitatea nu este o carieră permisă oricui…, este o carieră indiscutabilă și sfântă”, a declarat el presei.

Președintele Erdogan considera în luna noiembrie egalitatea dintre femei și bărbați ca fiind „împotriva naturii”, subliniind că în islam rolul femeii este bine stabilit: maternitatea. Șeful statului, care militează ferm pentru ca femeile să aibă cel puțin trei copii, a comparat contracepția cu o „trădare”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img