spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeMinistrul spaniol al Egalității vrea schimbarea sexului fără aviz medical și chiar...

Ministrul spaniol al Egalității vrea schimbarea sexului fără aviz medical și chiar și 3 schimbări de sex în 2 ani

-

Ministrul Egalității, Irene Montero, continuă să lupte pentru a include modificări controversate în viitoarea Lege Trans , în ciuda faptului că pretențiile ei provoacă fricțiuni semnificative în coaliția social-comunistă care sprijină Guvernul. Montero tratează cu PSOE să facă concesii în anumite aspecte care generează disconfort în sectoarele feministe ale acestei formațiuni. Unul dintre ele este cererea de omitere a sexului în documentele și formularele oficiale, ca în cazul DNI (documentul de identitate spaniol), pentru acele persoane nebinare, adica cele care nu se simt bărbați sau femei, transmite Ziarul Românesc din Spania.

- Reclama -

Posibilitatea de a schimba sexul fără aviz medical este unul dintre cele mai controversate puncte incluse în Legea Transpromovată de Irene Montero. Regula a stârnit reacția psihologilor, medicilor și psihiatrilor, care avertizează asupra consecințelor ei pentru minori. Și chiar și Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în jurisprudența sa, protejează criteriul medical la schimbarea sexului.

Legea Trans permite schimbări de sex în registru de la vârsta de 12 ani. Cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, minorul trebuie să aibă autorizația unui judecător. De la 14 la 16 ani, va trebui să fii însoțit de părinți. Și după 16, nu va mai exista control.

Legea Trans permite chiar și trei schimbări de sex în doar doi ani. De exemplu, odată ce modificarea în registru este admisă, solicitantul va putea reveni la sexul inițial după șase luni. Ulterior, se pot solicita noi modificări, care trebuie să aibă avizul unui judecător. Regula nu prevede limite pentru aceste cereri.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img