spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăActualitateLa Sharm el-Sheikh bulgarii îi transmit președintelui turist că vor deveni lider...

La Sharm el-Sheikh bulgarii îi transmit președintelui turist că vor deveni lider în regiunea Balcanilor în domeniul sistemelor avansate de stocare a energiei

-

Bulgaria poate fi un lider în regiunea Balcanilor în domeniul sistemelor avansate de stocare a energiei, având în vedere resursele naturale de care dispune, a declarat luni preşedintele bulgar, Rumen Radev, la Sharm el-Sheikh, după ceremonia de inaugurare a summitului COP27.

- Reclama -

Peste 100 de lideri mondiali participă la summitul COP27 din Egipt.

Anterior, preşedintele Rumen Radev a luat parte la un summit al şefilor de stat şi de guvern la invitaţia preşedintelui Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi.

Rumen Radev a subliniat că Bulgaria poate produce „energia viitorului” – hidrogenul verde, pentru că are toate condiţiile necesare pentru acest lucru, precum resurse naturale, potenţial ştiinţific şi tehnologie.

Bulgaria poate fi lider în stocarea de energie dacă încearcă să dezvolte astfel de proiecte în cel mai bun şi mai acceptabil pentru mediu mod posibil, a spus Rumen Radev, adăugând că ţara sa îşi recâştiga influenţa în regiunea Balcanilor. Potrivit lui Radev, deschiderea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria la 1 octombrie şi sprijinul important pe care l-a primit Bulgaria pentru acest proiect sunt un semnal clar al rolului crescut al Bulgariei.

Preşedintele bulgar a subliniat faptul că impactul activităţilor economice asupra climei reprezintă o provocare serioasă. El a adăugat că, graţie ambiţiilor sale mari, Europa este lider în tranziţia spre neutralitate climatică, însă această tranziţie ar trebui să fie bine gândită, lină şi corectă din punct de vedere social şi economic, astfel încât să îmbunătăţească bunăstarea oamenilor şi nu invers. Potrivit lui Radev, aceasta este marea provocare a lumii de astăzi iar summitul COP27 o va aborda.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img