spot_img
16.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeMinistrul sârb de interne, atac la ambasadorul american: Îi tratează pe sârbi...

Ministrul sârb de interne, atac la ambasadorul american: Îi tratează pe sârbi ca pe indienii dintr-o rezervație

-

Ministrul de Interne al Serbiei, Aleksandar Vulin, i-a cerut ambasadorului SUA la Belgrad Christopher Hill să respecte regulile decenței și să evite să-i trateze pe sârbi ca pe indienii dintr-o rezervație.  Ministerul de Interne al Serbiei a dat publicității declarația lui Vulin miercuri.

- Reclama -

„Nu știu ce a dorit să obțină ambasadorul Hill, comentând acțiunile miniștrilor guvernamentali din Serbia, al căror invitat este, dar știu că ambasadorul Serbiei în Statele Unite nu va comenta niciodată acțiunile miniștrilor guvernamentali la Washington.  Ambasadorul Hill crede că poate să ne oblige să facem orice dorește, de parcă am fi într-o rezervație”, a spus Vulin, comentând un interviu cu diplomatul american pe postul N-1 al Serbiei.

„Nu știu ce speră să obțină ambasadorul Hill, îndemnându-ne să recunoaștem Kosovo, dar mi se pare că el însuși nu știe ce vrea să realizeze. Poate că ambasadorul va reuși să mă scoată din [noul] guvern  , dar nu va reuși să distrugă ideea Serbiei independente, care ia propriile decizii”, a spus Vulin.

Anterior, Hill, vorbind într-un interviu acordat N1 (filiala CNN în Balcani), a condamnat ferm recenta vizită a lui Vulin la Moscova și a subliniat, de asemenea, că Serbia ar trebui să impună sancțiuni Rusiei și „să se alăture poverii” împărtășite de mulți alți membri ai UE.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...