spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeMinistrul sârb al Apărării: Forțele armate sârbe sunt pregătite să-și protejeze țara...

Ministrul sârb al Apărării: Forțele armate sârbe sunt pregătite să-și protejeze țara și cetățenii

-

Forțele armate sârbe sunt pregătite să-și protejeze țara și cetățenii, a promis luni ministrul Apărării Milos Vucevic.

- Reclama -

„M-am asigurat încă o dată și am primit confirmarea în conversațiile cu comandanții și soldații că armata sârbă este pregătită să îndeplinească orice sarcină pe care o primește de la Comandantul Suprem Suprem pentru a proteja integritatea țării noastre, suveranitatea Republica Serbia și să-și protejeze toți cetățenii”, a declarat Vucevic într-o declarație publicată luni de Ministerul Apărării.

Vucevic, care este și viceprim-ministrul Serbiei, a subliniat că conducerea politică a țării va face totul pentru a păstra pacea și stabilitatea și că armata sârbă „este cel mai puternic și mai convingător factor de descurajare pentru toți cei care au intenții și scopuri rele pentru țara noastră. .”

„Armata nu vrea conflicte sau războaie, dar este pregătită să ne apere țara și toți cetățenii săi”, a rezumat ministrul apărării.

Anterior, Vucevic a spus că siguranța sârbilor din Kosovo și Metohija nu a fost asigurată în mod adecvat și de aceea Belgradul era gata să trimită acolo forțe suplimentare în conformitate cu Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate al ONU.

În discursul său adresat națiunii din 10 decembrie, președintele Aleksandar Vucic a spus că Serbia va trimite o cerere misiunii internaționale conduse de NATO în Kosovo și Metohija (KFOR) de a desfășura forțe de securitate pe teritoriul Kosovo și Metohija, în conformitate cu ONU. Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img