spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSănătateMinistrul Sănătății acuzat de plagiat. DRAGNEA ARUNCĂ PISICA REMANIERII LA PREMIER

Ministrul Sănătății acuzat de plagiat. DRAGNEA ARUNCĂ PISICA REMANIERII LA PREMIER

-

Ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare” şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), scrie jurnalista Emilia Şercan.

Conform articolului problicat de pressone.ro, două dintre cărţile din care Bodog a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar alta, de o colegă − conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea.

- Advertisement -

UPDATE: „Nu sunt la curent în detaliu, dar am înţeles cã e o problemã mai veche care ar fi fost rezolvatã, nu ştiu. Sigur, nu cred cã e o coincidenţã cu faptul cã mâine (marţi – n. red.) se discutã subiectul Sãnãtãţii în Parlament dar repet, premierul are toatã deschiderea din partea partidului, sã analizeze şi sã facã propuneri”, a spus Dragnea întrebat despre posibilitatea ca ministrul Sănătăţii să fie remaniat în urma acuzaţiilor de plagiat. În ceea ce priveşte posibila schimbare a ministrului Educaţiei, Liviu Pop, liderul PSD a spus că pârghiile necesare sunt la premierul Mihai Tudose. ”Fiind vorba de membri ai Guvernului, cred cã procedura corectã este urmãtoarea: premierul are toate pârghiile necesare sã facã evaluarea fiecãrui ministru şi, aşa cum a fost procedura de numire pentru fiecare ministru, este şi procedura inversã, de deznumire. Poate sã propunã în partid orice idee de remaniere, discutãm în partid, discutãm şi cu colegii noştri din Alianţã, de la ALDE (…) Nu sunt comentator. Decizia trebuie sã fie în urma unei propuneri a primului ministru. E foarte simplu. (…) E vorba de oportunitatea unor remanieri. În momentul în care primul ministru are argumente serioase, partidul este obligat sã analizeze”, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea.

Autorul uneia dintre cărţi este conferenţiarul universitar Lucia Daina, subordonată şi colegă a lui Bodog atât la Facultatea de Medicină unde el a fost decan, cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, pe care Bodog l-a condus ca manager. Lucia Daina este în prezent directorul medical al acestui Spital.

- Advertisement -

O altă carte a fost scrisă de profesorul universitar Petru Armean, decanul Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală de la Universitatea de Medicină (UMF) „Carol Davila” din Bucureşti, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi actual consilier personal al lui Florian Bodog.

Armean a fost şi membru în comisia de abilitare care în 2013 i-a acordat lui Bodog dreptul de a coordona doctorate.

„Informaţiile pe care le deţinem arată că teza a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate şi de etică profesională, iar originalitatea acesteia aparţine integral autorului tezei, domnului Florian Bodog”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Ministerul a precizat şi că „aşa numitele suprapuneri între teza realizată de domnul Florian Bodog şi fragmentele din manualele care au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina sunt, în fapt, o preluare a informaţiilor care, în fapt, aparţin în întregime domnului Florian Bodog în calitate de autor al acestora.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img