spot_img
1.4 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăDezvaluiriAvocatul turnătoriilor din Microsoft, Florian Coldea și un controversat afacerist

Avocatul turnătoriilor din Microsoft, Florian Coldea și un controversat afacerist

-

Controversatul afacerist Valentin Vișoiu l-a creditat cu peste 560.000 lei pe avocatul Rareș Constantin Dan, fiul generalului SRI Dan Gheorghe, în timp ce încasa zeci de milioane de euro de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. Numele avocatului Rareș Constantin Dan a fost readus în atenția publică în timpul scandalului legat de suspendarea generalului Florian Coldea de la conducerea operativă a Serviciului Român de Informații. Atunci, s-a vehiculat supoziția că generalul Coldea ar fi fost sprijinit în carieră de generalul Dan Gheorghe, unul dintre fondatorii Brigăzii Antiteroriste din SRI, scrie România Liberă.

- Reclama -

Avocatul Rareș Dan a fost considerat un apropiat al generalului Florian Coldea, dar și al Direcției Naționale Anticorupție. Acesta a fost avocatul denunțătorilor din dosarul Microsoft, care în primă fază au beneficiat de clemența anchetatorilor.

Anunțul a fost făcut de fostul parlamentar Elena Udrea, care a spus public la TVR că „există un avocat, nu este foarte cunoscut, însă este avocatul tuturor celor care au turnat, care au făcut denunțuri împotriva lui Dorin Cocoș și toți sunt liberi. Avocatul se numește Rareș Dan. Acest domn avocat este fiul fostului general de Securitate Gheorghe Dan, care era într-o bună relație cu domnul Coldea. Știu de la un om de afaceri implicat în Microsoft că, în anul 2004, generalul Dan Gheorghe, pe care această persoană îl cunoștea, a venit la el să facă o intervenție în favoarea domnului Coldea la Alexandru Bittner. Atunci puterea era cu Bittner și cu Năstase“.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img