spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterneMinisterul rus de interne: 800.000 de oameni au manifestat în Cecenia contra...

Ministerul rus de interne: 800.000 de oameni au manifestat în Cecenia contra Charlie Hebdo RADIO EUROPA LIBERĂ: O mulțime considerabilă

-

800.000 de oameni au manifestat luni la Grozny,capitala Ceceniei, împotriva revistei Charlie Hebdo, a precizat pentru Agence France Presse un oficial al Ministerului rus de Interne. Citate de agențiile ruse, autoritățile locale au vorbit de un milion de manifestanți în timp ce populația Ceceniei este oficial cifrată la 1,2 milioane de locuitori, observă cu ironie Le Point. Potrivit unei jurnaliste de la AFP, care a fost la fața locului, ar fi fost mii de manifestanți, ea neputând avansa o cifră, care scandau „Allah Akhbar” și lozinci cu profetul Mahomed.
O mulțime considerabilă s-a adunat la o demonstrație împotriva „insultării sentimentelor credincioșilor”, la Groznîi, capitala preponderent musulmanei Republici Cecene, aflată sub controlul strict al autorităților, transmite Radio Europa Liberă. Demonstrația de amploare lângă principala moschee a Ceceniei pare a fi un răspuns organizat la atacurile militanților islamiști asupra revistei satirice Charlie Hebdo și valului de solidarizare cu această revistă, cunoscută pentru atitudinea ireverențioasă față de dogmele religioase în general. „Trebuie să spunem lumii întregi: îl iubim pe Profetul Mahomed și nu vom permite nimănui să aducă atingere sensibilităților religioase ale musulmanilor”, a spus Marele Muftiu al Rusiei, Ravil Gainutdin, într-un discurs transmis de televiziuni în direct. Liderul religios a criticat, de asemenea, atacurile teroriste ale militanților islamici, dar a sugerat că Occidentul subminează valorile religioase și a criticat țările care au permis căsătoriile între persoane de același sex. La demonstrație au participat și lideri religioși ai altor confesiuni, iar unul a lansat lozinca „Mahomed și Isus!”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img