spot_img
21.7 C
București
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Acasămediu30 DE MILIOANE DE EURO COLORAȚI ÎN ROȘU Cum dă Guvernul banii...

30 DE MILIOANE DE EURO COLORAȚI ÎN ROȘU Cum dă Guvernul banii de la buget: trădarea pentru Ponta premiată, votul pentru Iohannis sancționat

-

Pe 14 ianuarie a fost adoptată HG 14/2015 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor din cota de 18,5 din impozitul pe venit și a sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Printr-un act normativ cu doar patru articole, semnat de prim-ministrul Victor Ponta, de ministrul Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea și ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, s-au repartizat localităților din România peste 800 de milioane de euro. Iar acum surprizele.
Să vedem cum s-au alocat banii, de exemplu în județul Botoșani:

- Reclama -

„Circa 30 de milioane de euro au fost atribuite unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani. Mai exact, este vorba de 115 milioane de lei din TVA și 19,8 milioane de lei din impozitul pe venit. Ei bine, incredibilă coincidență, pe ambele direcții Executivul social-democrat a considerat că localitățile care trebuie finanțate cu prioritate sunt conduse de primari PSD.Sunt șase localități care din TVA au primit cel puțin un milion de lei. Cinci dintre acestea sunt conduse de primari PSD, iar una de primar PC, formațiune aflată la guvernare cu social-democrații”, scrie ziarul Botoșăneanul.

Dimăcheni, un soi de El Dorado al județului
b_guvernbanibugetuldestatbotosani2

„De remarcat este că două dintre aceste localități, Adășeni și Corlăteni, sunt conduse de primari care înaintea alegerilor prezidențiale au profitat de OUG 55/2014 și au trecut de la PDL la PSD, recompensa fiind astfel una pe măsură. Demn de menționat este și faptul că, după ce a primit pe 23 decembrie peste 6,5 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, în ianuarie Dimăcheni beneficiază de încă 1,1 milioane de lei, ceea ce înseamnă că în decurs de o lună a avut parte de mai mult de 7,6 milioane de lei, cât nu a adunat probabil din taxe și impozite de la înființarea comunei din urmă cu mai bine de zece ani.Cel puțin la fel de ciudat este faptul că printre localitățile cel mai slab finanțate se regăsesc câteva unde PNL a obținut pentru Klaus Iohannis cele mai bune rezultate din județ, precum Dângeni sau Albești. Incredibil este că în Botoșani există și o comună, Trușești, care nu a primit nici măcar un leu.”, mai scrie Botoșăneanul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img