spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeMinistrul rus de externe: Occidentul "militarizează" sud-estul Asiei în încercarea de a...

Ministrul rus de externe: Occidentul „militarizează” sud-estul Asiei în încercarea de a limita interesele Rusiei şi Chinei

-

Ministrul rus de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Occidentul ”militarizează” sud-estul Asiei în încercarea de a limita interesele Rusiei şi Chinei, potrivit Reuters.

”Statele Unite şi aliaţii lor din NATO încearcă să conducă acest spaţiu (n.r. sud-estul Asiei”, a declarat Serghei Lavrov reporterilor, potrivit Reuters.

El a mai spus că strategia privind regiunea indo-pacifică a preşedintelui american Joe Biden a fost o încercare de a ocoli ”structurile incluzive” pentru cooperarea regională şi ar implica ”militarizarea acestei regiuni, cu un accent evident pe limitarea Chinei şi pe limitarea intereselor Rusiei în regiunea Asia-Pacific”, relatează news.ro.

Serghei Lavrov, care a făcut aceste declaraţii în timpul unei conferinţe de presă la încheierea summitului ASEAN de la Phnom Penh, a criticat Statele Unite pentru acţiunile lor în regiune, pe care atât Rusia, cât şi Occidentul le percep ca pe un potenţial câmp de luptă geopolitică strategică în următoarele decenii, potrivit Reuters.

Biden a afirmat la summit că Washingtonul s-a angajat să construiască un ”Indo-Pacific liber şi deschis, stabil şi prosper, rezistent şi sigur”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img