spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeFranța ridică tonul la Italia

Franța ridică tonul la Italia

-

Franţa a cerut duminică Uniunii Europene ”să se pronunţe foarte rapid” asupra acţiunilor de urmat în urma refuzului Italiei de primi un grup de 230 de migranţi pe care ONG-ul ce operează nava Ocean Viking i-a debarcat într-un port francez după refuzul guvernului italian de a permite acostarea navei, relatează agenţiile AFP şi EFE conform Agerpres.

- Reclama -

Declaraţia îi aparţine purtătorului de cuvânt al guvernului francez, Olivier Véran, care a criticat ”o decizie unilaterală, inacceptabilă (…) ineficientă şi injustă din partea actualului guvern italian, ceea ce impune răspunsuri europene”.

La rândul ei, şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, a ameninţat Italia cu ”consecinţe dacă mai persistă cu această atitudine” de a refuza debarcarea migranţilor aduşi la ţărm de navele ONG-urilor.

Guvernul de la Paris a anunţat deja ca represalii contra Italiei anularea preluării a 3.500 de migranţi care urmau să fie transferaţi din Italia către Franţa în baza mecanismului european voluntar de redistribuire a refugiaţilor între statele membre.

Guvernul italian de dreapta condus de Georgia Meloni a decis să pună capăt practicii de a primi migranţii recuperaţi pe Mediterana de nave ale diferitelor ONG-uri, pe care le acuză că alimentează valul migrator dinspre Africa. Potrivit noului guvern de la Roma, ţărilor de pavilion ale acestor nave le revine responsabilitatea primirii migranţilor, în cazul navei Ocean Viking aceasta fiind Norvegia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img