spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăhighlightMinistrul român al Energiei propune Rusiei și SUA să exploateze resursele din...

Ministrul român al Energiei propune Rusiei și SUA să exploateze resursele din Marea Neagră

-

Ministrul român al Energiei, Victor Grigorescu, a purtat discuţii pe tema unui proiect între România, Statele Unite şi Rusia de exploatare a resurselor de gaz natural în zona Trident din Marea Neagră, informează site-ul agenţiei Associated Press, relatează Mediafax.

- Reclama -

Potrivit Ministerului român al Energiei, citat de AP, Victor Grigorescu a avut în ultimele zile discuţii cu Vladimir Nekrasov, un membru al conducerii companiei ruse Lukoil.

Discuţiile s-au concentrat pe exploatarea zăcămintelor de gaz natural din perimetrul Trident, situat în Marea Neagră, la circa 170 de kilometri de coastele României.

Companiile Romgaz (România), Lukoil (Rusia) şi PanAtlantic Petroleum Ltd (SUA) sunt partenere la proiectul de extracţie a gazelor din această zonă a Mării Negre.

Potrivit estimărilor, în zona Trident ar fi zăcăminte de peste 30 de miliarde de metri cubi de gaz natural.

Victor Grigorescu şi Vladimir Nekrasov au discutat şi despre activităţile generale ale companiei Lukoil în România.

Şapte membri ai conducerii companiei petroliere ruse fac obiectul unor cercetări penale în România. Lukoil susţine că nu a avut activităţi ilegale în România.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...